Pressrelease: Exertis CapTech köper Alphabridge

Tuesday, 20th October 2015

Pressrelease: Exertis CapTech köper Alphabridge

AlphaBridge startades 2007 med syfte att erbjuda lösningar för datalagring i en tid där datamängderna ökar exponentiellt. Företaget är en av de större aktörerna på marknaden när det gäller system för lagring av stora datamängder och erbjuder lösningar inom:

"Integrationen av AlphaBridges verksamhet och kunnande i Exertis CapTech innebär att vi kan ta nästa steg och bli en del av en större helhet. Vi hoppas våra kunder kommer uppskatta de nya möjligheterna denna affär medför."

Roland Hansson, vd, Alphabridge


  • Kostnadseffektiv lagring av stora datamängder för t.ex. dokument, audio, video och övervakning
  • Virtualiserade lagringslösningar
  • Transaktionsintensiva databaser baserade på SSD- eller SAS-system
  • Arkivering av data och email med kryptering och spårbarhet
  • Backuplösningar baserade på disk- och bandteknik
  • Lagringsnät baserade på FC och IP SAN
  • Blockbaserad lagring, NAS och arkiv
  • Katastrofsäkring av data för affärskritiska tillämpningar

Köpet av AlphaBridge är en del i Exertis CapTechs satsning på server och enterprisemarknaden där Dells serverlösningar, skärmar och datorer utgör basen.

Affären innebär att Exertis CapTech redan idag kommer att kunna erbjuda AlphaBridges tjänster och utbud i sitt sortiment samt fortsätta arbeta med deras befintliga kundbas. Samtlig personal införlivas i Exertis CapTech och därmed bibehålls kompetensen även under nytt ägande."

"Denna kompetensförstärkning och breddning av vår portfölj för enterprise är ett naturligt steg i Exertis CapTechs medvetna satsning på Business to Business. Att införliva AlphaBridge i vårt existerande kunderbjudande gör oss till en mer heltäckande leverantör av marknadsledande lösningar för krävande kunder.”, säger Daniel Johnsson, vd på Exertis CapTech AB.

”Integrationen av AlphaBridges verksamhet och kunnande i Exertis CapTech innebär att vi kan ta nästa steg och bli en del av en större helhet. Vi hoppas våra kunder kommer uppskatta de nya möjligheterna denna affär medför.", säger Roland Hansson, vd på AlphaBridge.

Om Exertis CapTech

Exertis CapTech är en av Sveriges största distributörer av IT-hårdvara, film och multimedia-produkter samt Sveriges största distributör av AV & Large Display. Verksamheten är rikstäckande med huvudkontor i Göteborg och lokalkontor i Stockholm, Helsingborg och Umeå, samt Sandefjord i Norge. Exertis CapTech har sitt huvudlager i Göteborg och försäljningen uppgår till ca 1,8 Mdr SEK. Återförsäljarbasen omfattar idag mer än 2500 återförsäljare över hela Sverige.

PCS

Exertis CapTech Expo

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
18 oktober, Eriksbergshallen i Göteborg.

Läs mer

Exertis CapTech stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.