Exertis | Nyheter

PRESSRELEASE 2020-08-17

Monday 17th August 2020

Exertis Nordics nya vd är Christer Svärd och han tillträder sin tjänst den 17 augusti.

- När jag under kontakterna med Exertis insåg vilka möjligheter som finns i detta uppdrag ihop med en riktigt stark ägare, kunde jag inte tacka nej till erbjudande om tjänsten som vd. Att få ta ett helhetsansvar för den nordiska verksamheten i en spännande bransch lockar verkligen, säger Christer Svärd.

Christer kommer senast från vd-posten i Higab AB, ett bolag som bygger, förvaltar och vårdar fastigheter i Göteborg. Under Christers ledning gjordes ett stort och framgångsrikt arbete med att öka kund- och medarbetarnöjdheten samt att förbättra det finansiella resultatet i bolaget avsevärt. Dessförinnan var han vd för Volvo Parts, Volvokoncernens reservdelsbolag med distribution över hela världen.

- Jag har en lång erfarenhet inom supply chain och att leda verksamheter med stor tillväxtpotential. Jag hoppas att kunna bidra med nödvändiga förändringar och viktiga förbättringar. Som vd är jag resultatorienterad, energirik, kommunikativ och nyfiken. Dessa egenskaper hoppas jag ska passa väl in i bolaget, säger Christer.

Christer kommer att efterträda Daniel Johnsson som vd efter sommaren. Daniel meddelade i juli att han väljer att avgå efter 23 år på vd-posten. Han lämnar med varm hand över sitt uppdrag till Christer som uttrycker att han ser Exertis som ett fint och välskött bolag.

- Jag är tacksam över förtroendet som jag har fått, att fortsätta förvalta och utveckla företaget. Jag ser oerhört mycket fram emot att börja mitt jobb nu i augusti. För mig kommer alltid medarbetarna först och när vi tar hand om medarbetarna tar de också väl hand om kunderna. Genom att vara närvarande som ledare och jobba med feedback i hela bolaget så åstadkommer vi resultat och utvecklar affären, avslutar Christer Svärd.

För mer information kontakta:
Christer Svärd, tel. 079-304 92 30


Om Exertis Nordics
Exertis Nordics är en av Nordens största distributörer av IT-hårdvara, AV-produkter, Entertainment (film, böcker, spel & leksaker) samt en av Nordens största PC-producenter. Verksamheten har sitt lager och huvudkontor i Göteborg med lokalkontor i Stockholm, Helsingborg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors och Tammerfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark. Försäljningen uppgick 2018 till över 2 miljarder SEK. Företaget samarbetar idag med över 250 leverantörer och fler än 4000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer med en omsättning på nära 50 miljarder SEK.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
17 oktober, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.