Exertis | Nyheter

Innovativa lösningar på digitalt CES 2021

Thursday 21st January 2021

En stor efterfrågan på nya tekniska lösningar gjorde att världens största mässa för konsumentteknik CES - Consumer Electronics Show - i år tänkte om och gjorde showen digital. Världens främsta varumärken och kreatörer presenterade under fyra dagar sina mest innovativa produkter, anpassade till våra framtida behov och önskningar.

En av Exertis partners, Targus visade upp The Targus® UV-C LED Disinfection Light. Deras högaktuella lösning för att eliminera virus och bakterier på tangentbord och datormöss, en UV-lampa för skrivbordet som ska kunna döda bakterier. För denna produkt fick de motta CES2021 Innovation Awards Honoree status. I sitt sortiment har Targus även ryggsäckar sydda i ett tyg som behandlats ingående med antimikrobiellt skydd och som arbetar kontinuerligt för att förhindra tillväxten av mikroorganismer.

Arbetet med att skapa en miljö där vi inte bär med oss bakterier och smitta fortsätter och vi ser med tillförsikt vidare på när fler intressanta produkter från CES 2021 landar i Norden.

____________________________________________________________________________________________________

Även om mycket runt omkring oss har stått still det senaste året så märktes det inte när Exertis partner LG Electronics, en av vår tids mest innovativa skärmtillverkare, presenterade sin teknik med genomskinliga tv-apparater som nu ska komma att finnas även till privatpersoner.

Vi har ju kunnat köpa mobiler med vikbara skärmar från en rad olika leverantörer en tid, men på mässan tog LG det ett steg längre och kombinerade tekniken från deras ihop rullbara tv-apparater vidare till deras mobiler. En smartphone som med ett enkelt grepp kan rullas ut till en surfplatta!

Både den genomskinliga tv:n och den ihop rullbara mobilen är ännu bara koncept, men vi väntar med spänning på när de släpps på marknaden och kan få sättas på prov.

_____________________________________________________________________________________________________

För andra året i rad presenterade Lenovo ett portabelt gamingkoncept. De hoppas kunna slå ihop intresset för bärbara spelkonsoler som Nintendo Switch och PC-spel med ett nytt koncept kallat Lavie Mini. Den här gången är det i samarbete med NEC Corporation.

Minidatorn är en liten mini-hybridlaptop med speciella kontakter för att ansluta två halvor av en handkontroll på var sida om skärmen och ett litet inbyggt tangentbord som kan fällas in bakom skärmen. Skärmen ska vara på åtta med 1920x1200 pixlar och drivas av en 11:e generationens Intel-processor med Xe-grafik och ska även kunna anslutas via datorn till en större skärm.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
17 oktober, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.