littleBits kvalitetscertifieras

Monday 26th March 2018

I slutet av 2017 certifierades littleBits enligt Kokoa Standard, en oberoende certifiering för digitala pedagogiska verktyg. Standarden, som funnits i två år, ställer höga krav, bland annat på de pedagogiska verktygens användarvänlighet, pedagogiska upplägg, hur verktyget uppmuntrar till samverkan och på vilket sätt det underlättar för elever att nå sina inlärningsmål.

– Kvaliteten varierar mycket mellan olika digitala pedagogiska verktyg. Vår målsättning är därför att, med hjälp av en oberoende kvalitetscertifi ering som bland annat baseras på den fi nska och brittiska skolans inlärningsmål, göra det lättare för lärare att välja pedagogiska verktyg som verkligen fyller sin funktion och bidrar till att eleverna når inlärningsmålen, säger Olli Vallo, utbildningschef och medgrundare på Kokoa Standard.

LittleBits är ett av de verktyg som hittills fått högst betyg enligt Kokoa Standards system. Det är ett verktyg som både främjar samarbete, ger användaren möjlighet att träna sin problemlösande förmåga och att lösa problem med hjälp av teknik. Produkten ar dessutom användarvänlig och lätt att komma igång med.

– Vi valde att certifi era littleBits enligt Kokoa Standard eftersom vi betraktar standarden som ett jättebra initiativ. Kokoa Standard fungerar som en oberoende kvalitetsmärkning som lotsar lärare rätt i djungeln av pedagogiska produkter, säger Mats Oscarsson, produktchef för EdTechområdet på Exertis CapTech.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
9 november, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.