Exertis | Nyheter

Bygg, koda och skapa med Makerlife

Monday 26th March 2018

Enkortsdatorn som går att anpassa för dina digitala idéer.

Micro:bit – enkortsdatorn som går att anpassa för dina digitala idéer En micro:bit är fyra gånger fem centimeter och har en 16MHz 32-bitars tvåkärnig ARM Cortex M0-processor, 256kB flashminne, 16kB RAM, 25 programmerbara LED-lampor, två programmerbara knappar, inbyggd accelerometer och magnetometer. Utöver detta har den även ett USB-uttag, Bluetooth-anslutning och fem in- och utgångar som går att koppla med krokodilklämmor. Strömkällan kommer från USB-uttaget eller genom två AA-batterier genom en särskild adapter.

Majoriteten av de elever och lärare som använt micro:bit tycker att den gör ämnet datorvetenskap intressantare, fler tjejer överväger att välja ämnet som tillval och nästan 90% av lärarkåren tycker själva att deras undervisning i datorvetenskap blivit mer engagerande och lärorik.

Kommer i två olika kit
Klassrumskitet innehåller 24 st micro:bit, 24 st batterifack, 24 st USB till Micro USB-kablar, 48 st batterier och 6 st snabbstartguider - Allt detta kommer i ett robust hårdplastväska med bärhandtag, speciellt utformad för att på ett smidigt sätt lagra och bära micro:bit och komponenter. Startkitet är en komplett uppsättning som innehåller alla delar och inspirerande idéer för att komma igång med micro:bit. Kitet innehåller en snabbstartguide med 4 roliga idéer för en bra start. BBC micro:bit är designad för att vara lätt att använda och alla dess komponenter är programmerbara. Med dina program kan du kontrollera varje LED, varje stift och kontaktögla individuellt, läsa av enhetens knappar, accelerometer och magnetometer och även kommunicera via Bluetooth. Allt du behöver nu är fantasi och kreativitet.

Pi Zero W
Raspberry Pi Zero W är en liten, kraftfull dator som ryms i handflatan. Via WiFi och Bluetooth kan den kommunicera med externa enheter. Den är lätt och smidig att använda och genom enkel kod får den ett brett användningsområde. Datorn är utrustad med 512 MB ramminne och har port för HDMI och micro-USB. Den är utrustad med en processor på 1GHZ som faktiskt är 40 procent snabbare än tidigare versioner av Rasberry Pi. Makerlife har tagit fram flera olika kit med Raspberry Pi Zero W, som man kan använda för att bygga en väderstation eller en egen klocka. Lär dig hur man skapar kod som kan styra den verkliga världen! Använd kraften i Raspberry Pi Zero W för att skapa projekt som drivs av kod skriven i Python. För att komma igång, kan man välja t.ex. det enkla start-paketet ”Getting you started with the Raspberry Pi Zero W • Skapa ett trafikljussystem som kan användas för att styra trafikflödet • Använd en knapp för att styra en LED-lampa • Skapa ett eget trafikljus med en korsningsknapp för att ge fotgängare möjlighet att korsa vägen
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
9 november, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.