Exertis | Nyheter

Exertis CapTech förvärvar Canseda AB

Wednesday 9th May 2018

Övre bilden, Fredrik Tidemar - Undre bilden, Peter Liljegren

2018-05-08
Pressrelease

Exertis CapTech förvärvar Canseda AB

Exertis Captech ger sig in i ljudvärlden på allvar genom att förvärva Canseda AB, en av landets största och mest välrenommerade ljuddistributörer. Exertis Captech som redan idag är Sveriges största distributör av bl.a. stora bildskärmar, projektorer och signalhantering till konferensrum, skola och digital signage installationer, fortsätter att utveckla sitt erbjudande, den här gången är målet att även bli den ledande ljuddistributören.

”Vi har gjort en fantastisk resa de senaste 10 åren men trots att vi har en så stark position på AV-marknaden har vi alltid saknat A:et i A/V. Med Canseda får vi inte bara in starka varumärken inom residential audio, vi adderar också en enorm marknads- och produktkunskap som vi kan bygga vidare på för att även bli en stark aktör inom commercial audio. Dessutom får vi med Control 4 en ledande position inom smarta hem, vilket just nu är en hetaste marknadstrend och ett uttalat fokusområde för oss”, säger Fredrik Tidemar, nordisk affärsområdeschef AV.

Canseda har som importör med framgång drivit marknaden för ett antal starka varumärken såsom Canton, Sonance och Control 4 på den svenska marknaden.

”Vi känner att det är dags att ta nästa steg i utvecklingen och med Exertis Captech får vi en trygg ägare som har musklerna att ta oss till nästa nivå, dessutom finns det väldigt stora synergier mellan företagen och de olika produktsortimenten, säger Peter Liljegren, vd på Canseda.

Viktigt att tillägga är att Cansedas personal kommer att vara intakt och att bearbetningen av marknaden kommer fortsätta på samma goda sätt som tidigare. ”Vi är väldigt överens om att fortsätta det värdeadderande arbetssätt som har gett oss så mycket under åren”, fortsätter Peter Liljegren.

Skynda långsamt är parollen men målet är solklart ” Vi ska bli den ledande ljuddistributören i Norden”, säger Fredrik Tidemar och fortsätter, ”kategorin ljud är annorlunda än det vi i dag hanterar, det är viktigt att förstå det, men med Cansedas starka sortiment och personal har vi alla förutsättningar att lyckas!”

Om Canseda AB
Canseda AB startade 1993 och har sitt huvudsäte i Varberg. De är importörer och grossister av högklassiga produkter och system från följande varumärken: Canton, Control 4, Sonance, Nuvo, Integra, Spectral, Lilin, Pakedge, Soundcare, iPort/Launchport, Planet Waves och SCP.

Om Exertis CapTech
Exertis CapTech är en av Nordens största distributörer av IT-hårdvara, AV-produkter, Entertainment (film, böcker, spel & leksaker) samt en av Nordens största PC-producenter. Verksamheten har sitt lager och huvudkontor i Göteborg med lokalkontor i Stockholm, Helsingborg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors och Tammerfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark. Försäljningen uppgick 2017 till över 2 miljarder SEK. Företaget samarbetar idag med över 250 leverantörer och fler än 4000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer med en omsättning på 30 miljarder SEK.

För mer information:

Exertis CapTech
Fredrik Tidemar, business director AV | Nordics
+46 700 52 22 21
fredrik.tidemar@exertis.se

Canseda
Peter Liljegren, vd
+46 709 11 99 80
peter@canseda.se
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
9 november, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.