Nordiskt avtal med Lenovo

Tuesday 25th February 2020

Exertis CapTechs sortiment kompletteras nu rejält. Ett avtal med världens största PC-tillverkare Lenovo är klart och deras produkter kommer inom kort erbjudas till alla kunder. Avtalet gäller framför allt konsument- och gamingprodukter och omfattar hela den nordiska marknaden. Exertis Captech är redan en av Nordens största distributörer men växer nu snabbt.

Robin Johansson är affärsområdeschef för IT och har varit med att ta fram avtalet.

Varför föll valet just på Lenovo?
Vi är idag stora på PC och bärbart inom Business to business och vår egen PC-produktion där vi är störst i Sverige, men på konsumentsidan har vi en längre tid haft en lucka inom just datorer. Därför sökte vi en partner som kompletterar oss som distributör och samtidigt ville göra samma satsning som oss på den nordiska marknaden. Viktigt för oss var också att både märke och utbud skulle passa in i vårt löfte till våra kunder, att erbjuda kvalitet och långsiktighet.

Sedan är PC-gaming något vi är kända för att ligga i framkant med både inom utbud och kunskap och då kändes Lenovo självklara som komplement med deras väldigt uppskattade sortiment Legion. Legion återspeglar hur vi själva ser på gaming och är något vi känner att vi kan rekommendera våra kunder.

Vad innebär avtalet för era kunder?
Att Lenovo tackade ja till ett partnerskap med oss är för att vi kan hjälpa dem med ett kundsegment de har svårt att nå men som hos oss är ett fokusområde, den bredare marknaden för små och medelstora återförsäljare. Dessa kunder har tidigare inte haft tillgång till stora delar av Lenovos sortiment på den nordiska marknaden då fokus hos distributörer legat på storkund, något som nu kommer ändras hos oss genom vårt nya avtal.

Lenovo har länge varit väldigt efterfrågat och det är därför kul att avtalet nu är klart så vi kan börja fylla på lagret med produkter. Våra kunder förväntar sig ett brett utbud och hög tillgänglighet vilket vi kommer att kunna erbjuda inom kort , framför allt inom desktop, notebook, chromebook, skärm och tablets. Att skriva avtal med världens största PC-tillverkare visar också våra kunder att vi är i ständig utveckling och kommer fortsätta skapa förutsättningar för dem att växa tillsammans med oss.

För mer information:

Exertis Nordics
Robin Johansson
Business director IT | Nordics
+46 708 59 40 38
robin.johansson@exertis.se
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
9 november, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.