Exertis | Nyheter

Louqe - En uppstickare på framfart

Tuesday 3rd March 2020

Edward Tenander, Inköpare IT, Exertis

Louqe drog igång som ett Kickstarter-projekt, där hängivna entusiaster världen över hjälpte till att finansiera uppstarten av bolaget. Som ”backer” sponsrade man uppstarten mot att få ta del av produkten som Louqe hade som ambition att ta fram. Framgången blev ett faktum och Louqe levererade tusentals enheter till sina finansiärer. Vid lanseringen 2018 bestod företag av bara två anställda. Affärsidén var att utmana förväntningarna inom hårdvaruindustrin för PC genom innovation, kvalitet, design och en stark involvering av Community. Första produkten ut var Ghost S1 som introducerades med högsta möjliga kvalitet och minimalistisk skandinavisk design. Med en innovativ layout och flexibla expansionssystem för kylning levde produkten upp de högt ställda ambitionerna.

Exertis är än så länge den största återförsäljarna i världen och efterfrågan av Loques chassin är fantastiskt stor redan två år efter grundandet:

Vid starten 2018 beställde vi 300 enheter och de tog slut på en vecka. Året därpå tredubblade vi ordern och dessa sålde slut på endast två dagar”, säger Edward Tenander, Inköpare IT, Exertis.

Loques produkt Ghost S1 skiljer sig från konkurrenternas alternativ genom dess slimmade design, där användare kan bygga ut sitt chassi allt eftersom behovet växer. Designen gör också att chassin enkelt kan packas vilket underlättar lagerhållning hos återförsäljare och ger en kostnadseffektiv distribution.

Det bästa med Louqe är dess exklusiva design, kvalitet och enastående flexibilitet. Att vi kan få på plats med fler chassin på samma pall än vanligt gör transporten smidig vilket blir en extra bonus. Vi har ännu bara sett början på Louqes resa”, avslutar Edward Tenander.

Under 2020 planerar Louqe att lansera nya modeller som ska följa efter storsäljaren Ghost S1.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
17 oktober, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.