Exertis | Nyheter

Från plastflaska till väska

Friday 20th March 2020

Christian Deeken, Inköpare IT Exertis

Nästan 2,7 miljoner plastsopor producerades i världen 2016 och det tar 450 år för plast att brytas ner i naturen. Vi måste alltså hitta nya vägar för att ta tillvara på plasten. Targus har med detta i åtanke tagit fram en hel väskkollektion i återvunnen plast: den nya kollektion Cypress med EcoSmart® , som ett första steg mot att tillverka mer miljövänliga produkter.

I produktionsprocessen används återvunna vattenflaskor som flisas ner, hettas upp och spinns till garn. Garnet vävs sedan till ett slitstarkt material som väskorna sys av.

- Det är angeläget för Exertis att ha samarbeten med miljömedvetna partners och därför ser vi Targus miljötänk som viktigt och värdefullt. De är transparenta med hur många plastflaskor som ingår i deras produkter och ser till att hålla bra priser på sin ECO-kollektion, säger Christian Deeken, Product Manager Exertis.

I kollektionen som finns tillgänglig hos Exertis kommer att bestå av totalt 13 olika modeller med uppdaterad design och förbättrade funktioner. Bland annat en Secure-ryggsäck i ett hårdare material, där alla dragkedjor är placerade i ryggen och botten är förstärkt för att stå emot vassa föremål och väta.

- Den nya designen av kollektionen Cypress med EcoSmart® gör att det finns en väska för alla behov och för alla som värnar om miljön, avslutar Christian Deeken.

Ryggsäckar, laptopväskor och sleeves finns tillgängliga från april och vi ser redan en stor efterfrågan.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
17 oktober, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.