Exertis | Nyheter

Daniel Johnsson väljer att avgå som vd för Exertis CapTech

Tuesday 30th June 2020

PRESSRELEASE 2020-06-30

Daniel Johnsson meddelar att han lämnar posten som vd efter 23 år. Han lämnar sitt uppdrag efter sommaren, men kommer att sitta kvar i Exertis styrelse och arbeta vidare som rådgivare åt bolaget.

Jag startade bolaget CapTech Distribution (nu Exertis Nordics) i slutet av 1996. Vi har därefter växt extremt fort och efter drygt 10 år var vi Sveriges största privatägda distributör av IT, AV och multimediaprodukter”, säger Daniel Johnsson.

2014 köptes CapTech Distribution av Exertis, en globalt ledande teknikdistributör och ett helägt dotterbolag till DCC PLC. CapTech Distribution blev Exertis CapTech (och nu Exertis Nordics) och en del av en etablerad och internationellt framgångsrik verksamhet.

Under 2015, tillsammans med den nye ägaren tog vi steget ut i Norden och öppnade framgångsrikt kontor i Norge, Finland och Danmark. Jag har haft glädjen att stå i fronten för de framsteg som har skett inom bolaget, men också fått se tillväxten hos de anställda, mina kollegor. Det har varit fantastiskt att genomföra denna spännande resa!” berättar, Daniel Johnsson.

För bara två år sedan gick flytten från Askim till Exertis Nordics nybyggda högautomatiserade lager och kontor i Mölndal. En invigning gick av stapeln med anställda, leverantörer, kunder och partners.

Men nu väntar en ny era och det är dags att lämna platsen åt någon annan, att glädjas och driva företaget vidare. Det känns förvånansvärt bra på alla sätt”, avslutar Daniel Johnsson.
'
Ny vd kommer att presenteras den 17 augusti 2020.

För mer information kontakta:
Daniel Johnsson, vd Exertis Nordics, tel. 0736-87 64 00.

Om Exertis Nordics
Exertis Nordics är en av Nordens största distributörer av IT-hårdvara, AV-produkter, Entertainment (film, böcker, spel & leksaker) samt en av Nordens största PC-producenter. Verksamheten har sitt lager och huvudkontor i Göteborg med lokalkontor i Stockholm, Helsingborg och Umeå i Sverige, Sandefjord i Norge, Helsingfors och Tammerfors i Finland samt Köpenhamn i Danmark. Företaget samarbetar idag med över 250 leverantörer och fler än 4000 återförsäljare över hela Norden. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer med en omsättning på nära 50 miljarder SEK.
PCS

Exertis EXPO

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
9 november, Eriksbergshallen Göteborg.

Läs mer

Exertis stöttar CBRE & PLAN i Sierra Leone

Se filmen om seglingen som samlade in pengar för att hjälpa 135 000 barn.