Exertis Nordics

Välkommen till en av Nordens största och snabbast växande teknikdistributörer och leverantörer av specialisttjänster.

Exertis Nordics är en av Nordens största distributörer inom IT, AV, Large Display och Entertainment (spel, film, böcker och leksaker). Sedan starten 1996 har vi haft en ökande tillväxt varje år och hade 2016 en omsättning på 1,8 miljarder kronor. Huvudkontor och lager ligger i Göteborg med lokalkontor i Stockholm, Umeå, Helsingborg, Sandefjord i Norge, Köpenhamn i Danmark och Helsingfors i Finland. Företaget har idag fler än 190 anställda. Sedan 2014 ingår företaget i Exertis Group, en av Europas största distributörer med en omsättning på 30 miljarder SEK.

Vi är en fokuserad distributör med stort engagemang. Med fokuserad menar vi att vi, inom varje affärsområde, anpassar vårt utbud så att vi kan erbjuda en mycket hög kunskapsnivå gällande det vi arbetar med och säljer. Engagemanget visar sig genom att vi, i alla delar av företaget och i alla relationer med leverantörer och kunder, tillför mervärde för alla parter. Vårt mål är att överträffa alla förväntningar, leverera med kvalitet och att alltid eftersträva att vara det bästa alternativet.

Med anpassade lösningar, en välutvecklad logistik och högteknologiska system ligger vi långt framme när det gäller att kunna bemöta varje kunds unika krav och önskemål. Vi uppgraderar ständigt med ny teknik och vårt produktutbud uppdateras löpande, vilket säkerställer att vi kan erbjuda allt det våra kunder behöver och förväntar sig, både idag och imorgon.

Våra ledord: Personlig kontakt – Kvalitet – Snabba leveranser
Vår vision: Vi ska vara förstavalet för alla våra kunder och leverantörer och vara marknadsledande inom de segment vi verkar.

Vi samarbetar med över 250 tillverkare och över 4 000 återförsäljare över hela Norden. I vår senaste finansiella rapport 31 mars 2016, omsatte vi 1,8 miljarder kronor och hade en tillväxt på 12%.


Exertis Nordics verkar just nu inom följande områden:

  • IT – Datorer, monitorer, komponenter, produktion, server, konfiguration, gaming, nätverk, tillbehör och mjukvara.
  • Entertainment – Filmer, spel, böcker och leksaker.
  • AV & Large Display – AV-teknik för konferensrum, utbildnings- lokaler och digital skyltning, samt konfigureringstjänster och hjälp med upphandlingar.
  • Production & Configuration Services – Kärnverksamheten hos Exertis Nordics, tillsammans med logistik, har alltid varit att bygga datorer. Vi är idag Sveriges största byggare och levererar ca 50.000 PC-enheter per år. Det ger oss en hög kunskapsnivå om hårdvara och tillbehör och en fördel mot våra konkurrenter. Vi erbjuder också en rad olika konfigureringstjänster.

DCC plc

Exertis är en del av DCC plc, ett FTSE 100-företag specialiserat på internationell försäljning, marknadsföring, distribution och företagstjänster, med över 10 500 anställda globalt och en omsättning på 10,5 miljarder pund. Att Exertis är en del av DCC ger oss en överlägsen finansiell styrka och möjligheten att löpande investera i nya erbjudande för marknaden.

Core Values

Våra värderingar

På Exertis arbetar vi utifrån att vi blir bedömda på hur vi agerar och att vårt rykte skapas genom att vi arbetar efter företagets värderingar.

 

Läs mer
PCS

Exertis Expo

Sveriges största branschmässa för återförsäljare.
18 oktober, Åbymässan i Göteborg.

Läs mer